Baby karotka není jako normální mrkev. Je perfektně tvarovaná, oloupaná a bez tvrdého konce. Jde o zbytky z poškozených, zlomených nebo jinak nevzhledných mrkví. Mrkev, která je upravena do známých tvarů, je pak ponořena do chlorové lázně, aby se očistila a získala zářivě oranžovou barvu.
Tímto způsobem to nedělají pouze některé firmy, většinou ty, které se zabývají organickými potravinami. Na obalu od klasické baby karotky se ale takovou informaci nedozvíte. Chlor byl totiž použit pouze během procesu zpracování, takže spotřebitel má smůlu. Nic se nedozví.
"Chlorová lázeň je v procesu potřebná, aby se zamezilo rizikům onemocnění z potravin, například bakterií E. coli," řekla webu Fox News Ashley Badeová, specialistka na výživu.
Chlor se totiž používá jako pesticid. Odborníci na výživu však znepokojeným spotřebitelům radí, že pokud nechtějí chlorem upravovanou mrkev, ať raději zůstanou u té běžné, se kterou si dají práci a nakrájí si ji sami. Pohodlí totiž nemusí být všechno.
Zdroj: Mediafaxnews